Camille Claudel

Sinopsi   Camille Claudel   Equip   Tràiler   Fotos   I  Español  I  English  I Français

 

Camille Claudel (1864-1943) ha estat una de les escultores més brillants de finals del segle XIX i principis del XX. Oblidada durant molts anys, a partir dels vuitanta la tasca de diverses biògrafes i estudioses, entre elles la seva reneboda Reine-Marie Paris, va permetre divulgar la força de la seva obra i polir la redacció d’una biografia amb cara i ulls. Ja no era només l’amant de Rodin que s’havia “tornat boja”, sinó una artista en ple dret forçada per la seva família al tancament en un centre psiquiàtric i abandonada a aquesta tràgica reclusió durant trenta anys.

Gràcies a aquests quaranta anys

de tasca incansable de biògrafs, historiadors i comissaris, Camille Claudel és coneguda arreu del món. Per a totes aquelles persones que se sentin interessades per la seva figura, aquí trobaran algunes referències per començar la descoberta.

Imatge actual del centre psiquiàtric de Montfavet,

on Camille Claudel va estar tancada durant trenta anys.

WEB

Camille Claudel by Reine-Marie Paris

http://www.camille-claudel.fr/


LLIBRES

Correspondencias, Anne Rivière i Bruno Guadichon (ed.). Editorial Sintesis.

En aquest llibre podeu llegir la carta en la qual està inspirat el curtmetratge. Tot el que s’ha recuperat de les relacions epistolars de Camille Claudel està en aquest magnífic llibre que permet descobrir l’escultora a partir de les seves pròpies paraules i les d’aquells que s’hi van relacionar.


Camille Claudel (1864-1943), diversos autors. Fundación Mapfre.

Potser el millor catàleg d’una de les exposicions més grans que s’ha fet mai de Camille Claudel. El llibre conté diversos articles sobre la seva obra així com també una cronologia comparada entre les vides de Camille Claudel i Auguste Rodin molt interessant.


Camille Claudel, Anne Delbée. Circe ediciones.

La seva vida novel·lada, potser l’obra més llegida sobre Camille Claudel.


Camille Claudel, de Reine-Marie Paris. Gallimard.

Una de les primeres biografies de referència escrita per la néta de Paul Claudel,

germà de l’escultora.

Estudi Puche S. L. I carme[arroba]estudipuche[punt]com  I 2011 © Tots els drets reservats

© Foto: Carme Puche.